campionatul european handbal feminin 2022
Tibi Demeter
1 noiembrie 2022

Preview Campionatul European Handbal Feminin 2022

5/5 - (2 votes)

Campionatul European handbal feminin 2022 începe vineri, 4 noiembrie, mult mai repede față de edițiile precedente. Turneul final continental se va încheia pe 20 noiembrie 2022, atunci când se vor disputa finalele.

Campionatul European handbal feminin 2022 se va disputa în Slovenia, Macedonia și Muntenegru. Meciurile din cele trei țări se vor disputa în arene de cel puțin 5.000 de locuri, fiind un efort colosal din partea organizatorilor care vor să arate deschiderea zonei balcanice pentru lumea handbalului.

Campionatul European Handbal Feminin 2022 – Formatul turneului

La CE 2022, cele 16 echipe calificate sunt împărțite în patru grupe, fiecare cu câte patru formații. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică în Main Round, acolo unde se vor forma alte două grupe cu câte șase echipe fiecare.

Punctajul obținut de primele trei clasate în prima fază a grupelor va fi luat în considerare și în Main Round. Pentru a se califica în semifinale, echipele trebuie să ocupe primele două locuri din cele două grupe din Main Round. Ocupantele locurilor trei vor juca un meci pentru locurile 5-6 la Campionatul European 2022.

Grupe Campionatul European 2022 – Echipe calificate turneul final

Conform tragerii la sorți Campionatul European 2022 a avut loc în luna aprilie, la Ljubliana, Slovenia.

 • Grupa A: Norvegia, Ungaria, Croația, Elveția
 • Grupa B: Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia
 • Grupa C: Țările de Jos, Franța, Macedonia, România
 • Grupa D: Polonia, Muntenegru, Germania, Spania

Cote la Pariuri Campionatul European 2022 – Ponturi handbal

 • Danemarca câștigă Campionatul European 2022 – Cotă 6.50 la Betano Pariuri Sportive. Nordicele au fost aproape de o medalie de aur în ultimii ani și ar putea să dea lovitura la acest turneu. Danemarca a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de anul trecut. Jesper Jensen are la dispoziție o generație excelentă cu multe handbaliste care evoluează săptămânal în Liga Campionilor. Fără Rusia, cu Norvegia cu probleme, Danemarca poate spera la titlul european.
 • Germania câștigă Grupa D – Cotă 2.00 la Superbet Pariuri – Mizăm pe un turneu final bun făcut de nemțoaice, cel puțin în faza grupelor. Germania poate profita de faptul că Spania nu are cele mai importante nume la dispoziție la această competiție.

Absențe + Accidentări Campionatul European handbal feminin 2022

Campionatul European handbal feminin 2022 nu va fi o amintire plăcută pentru multe jucătoare importante. Sportive precum Vyakhireva, Dmitrivea sau Managarova nu vor putea evolua, deoarece Rusia a fost exclusă din toate competițiile, după invazia Ucrainei. Pe lângă sportivele din Rusia, la turneul final nu vom putea vedea alte câteva nume importante.

Absențe:

 • Norvegia: Veronica Kristiansen, Kari Brattset, Sanna Solberg, Marta Tomac, Marit Jacobsen.
 • Ungaria: Aniko Kovacsics, Noemi Hafra, Sandra Zascik, Zita Szucsanski, Csenge Fodor
 • Croația: Camila Micijevic, Ana Turk, Dejana Milosavljevic
 • Danemarca: Mija Rej, Line Haugsted
 • Serbia: Jelena Trifunovic, Zeljka Nikolic
 • Suedia: Olivia Mellegard
 • Franța: Laura Glauser, Melinde Nocandy, Allison Pineau, Kalidiatou Niakate
 • Țarile de Jos: Lois Abbing, Tess Wester, Danick Snelder, Larissa Nusser
 • România: Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Bianca Tiron, Denisa Dedu, Crina Pintea (?)
 • Polonia: Karolina Kudlacz-Glock
 • Muntenegru: Jelena Despotovic
 • Germania: Dinah Eckerle, Alicia Stolle
 • Spania: Carmen Martin, Nerea Penea, Mireya Gonzalez, Ainhoa Hernandez, Marta Lopez.

Lista absențelor este una extrem de lungă la acest turneu final. Pe lângă sportivele accidentate sau cele care au rămas însărcinate recent, se mai adaugă și o serie de sportive nevaccinate. La acest turneu final, vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie.

Lot România – Campionatul European 2022 handbal feminin

România se deplasează la Campionatul European 2022 fără câteva jucătoare importante, dar și cu un antrenor nou. Florentin Pera se va afla pe banca tehnică la întrecerea din această toamnă și se va baza pe următorul lot.

 • portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);
 • interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Sorina Grozav (CS Rapid);
 • centri: Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Eliza Buceschi (CS Rapid)
 • extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mihaela Mihai (CSM Bucureşti);
 • extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea);
 • pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CS Rapid), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare).
 • antrenori: Florentin Pera (principal), Bogdan Burcea (secund), Ildiko Barbu Kerekes (antrenor portari).

La fel ca și în anii precedenți, România are o problemă majoră în ceea ce privește interul dreapta. Pera nu a convocat nicio jucătoare de mâna stângă la linia de 9 metri, iar pe poziția respectivă urmează să evolueze, cel mai probabil, Sorina Tîrcă.

Cine transmite Campionatul European de Handbal Feminin – Unde se joacă CE 2022

Campionatul European 2022 se va disputa în Slovenia, Macedonia și Muntenegru. Ljubliana este orașul în care se vor juca finalele, în arena Stotzice cu o capacitate de 12.400 de locuri. Meciuri se vor mai organiza în arenele din Celje, Skopje și Podgorica, toate obișnuite cu marile meciuri din Liga Campionilor de-a lungul anilor.

Cine transmite Campionatul European de handbal feminin în România? Cele mai tari meciuri de la turneul final se vor vedea pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Statistici Palmares Campionatul European 2022

Norvegia este echipa cu cele mai multe titluri continentale. Campioana en-titre a ajuns în urmă cu doi ani la al-8lea titlu obținut la Campionatul European. Pe lângă cele opt titluri, Norvegia a mai câștigat argintul de trei ori și o medalie de bronz.

Danermarca se poate lăuda și ea cu trei titluri, în timp ce Franța, Ungaria și Muntenegru au ridicat o dată marele trofeu.

Concluzii

Campionatul European Handbal feminin 2022 poate fi urmărit în perioada următoare la televizor pe cele mai importante canale de sport din România. În plus, pe BETuri.ro poți să găsești zi de zi cele mai importante ponturi și recomandări de la această competiție. Urmărește site-ul nostru, dar și grupul de Telegram pentru pariuri Campionatul European 2022 de handbal feminin. Tot din handbal avem pentru tine și avancronica pentru RK Zagreb – Dinamo!

Vom avea ponturi și din lumea fotbalului, acolo unde se joacă meciuri din Liga Campionilor și marile campionate. Liverpool – Napoli, Slavia Praga – Sivasspor, Rangers – Ajax sau CFR Cluj – Ballkani sunt doar câteva dintre evenimentele prezente pe site-ul nostru. Spor(t) în toate!