Croatia
Romania
2024 European Women’s Handball Championship
03.03.2024
1
1.60
18:00 - Pro Arena

Croația – România – Ponturi Handbal Calificări Euro 2024 – 03.03.2024

Rate this post

Croația – România, derby-ul din Grupa I de calificare la Euro 2024, se joacă duminică, în etapa a 4-a. Cele două echipe sunt ca și calificate în această grupă, dar luptă pentru primul loc. Partida dintre cele două naționale se va disputa duminică, de la ora 18:00.

Fanii handbalului au posibilitatea de a urmări acest meci pe canalul de sport Pro Arena, acolo unde s-a transmis și meciul tur de la Bistrița. Nu rata nici Sparta Praga – Slavia Praga sau Valencia – Real Madrid din weekend!

Statistici interesante Croația – România – Calificări Euro 2024

  • România a încasat doar 62 de goluri în trei meciuri de calificare.
  • Croația a marcat în medie 29 de goluri în aceste preliminarii.
  • Lorena Ostase a marcat 9 goluri pentru România în meciul tur.
  • Croația nu a marcat niciodată mai mult de 26 goluri în ultimele trei jocuri cu România.

Ponturi Handbal Feminin – Pariuri Croația – România

Logo Betano
Ponturi Croația vs România
Cota 1.60

Pronosticuri Croația – România – Victorie Croația – Cotă 1.60 la Betano Pariuri Sportive. Mizăm pe un meci câștigat de formația gazdă duminică. Ex-iugoslavele sunt într-o formă bună și pot profita de faptul că naționala României este într-un proces de schimbare a generațiilor.

Formă Croația – Pronosticuri Handbal

Croația este una dintre echipele naționale care a impresionat în ultima perioadă în handbalul feminin, am putea să o catalogăm drept una dintre revelații. Ex-iugoslavele au o generație de excepție și au reușit chiar să câștige o medalie de bronz la Campionatul European.

Cele mai cunoscute jucătoare din lotul croat sunt Jezic, Kapitanovic sau Micijevic, toate cu multă experiență la nivel european. Cele trei au jucat și la meciul tur de la Bistrița și au făcut diferența în naumite momente. Croația nu se bazează la acest meci pe Ana Debelic, jucătoare legitimată la Kristiansand.

Meciurile cu Bosnia și Grecia sunt prea puțin relevante în această campanie de calificare. Croatele s-au impus fără emoții în ambele jocuri și și-au asigurat în mare parte calificarea. Ultimele jocuri cu adevărat relevante sunt de la Campionatul Mondial din iarnă, atunci când echipa a făcut meciuri bune cu Suedia, Muntenegru sau Ungaria.

Pe lângă jucătoarele arhicunoscute, la Bistrița au surprins handbaliste precum Birtic și Prkacin, ambele cu câte cinci goluri.

Formă România – Informații Handbal – Pariuri Calificări Euro

Croația – România este o „dublă” în care vom vedea la ce nivel se află naționala României fără Cristina Neagu și Crina Pintea, cele două veterane retrase în urma turneului final din decembrie. În meciul tur de la Bistrița, Pera a avut mai multe debutante în lot și acest lucru ne putea costa victoria.

Naționala României are în acest moment un nou lider în persoana Cristinei Laslo, cea care a preluat și banderola de căpitan. Jucătoarea de la Bistrița a terminat meciul tur cu 2 goluri și o sumedenie de pase decisive. Lorena Ostase a fost handbalista care s-a remarcat în mod special cu 9 goluri marcate. Ea a fost susținută de Ștefania Stoica cu 5 și Sonia Seraficeanu 3.

România nu mai este de mult o forță a handbalului mondial și trebuie să ne obișnuim cu clasări precum locul 12 de la ultimul Campionat Mondial. Florentin Pera încearcă acum să construiască în jurul unor handbaliste precum Laslo, Popa sau Ostase, dar misiune pare complicată. Naționala noastră pleacă din postura de outsider în disputa din Croația și ne așteptăm să vedem un succes obținut de ex-iugoslave.

În meciul tur de la Bistrița, Româniaa condus la un moment dat cu 19-14, dar pe final a tremurat pentru victorie. Croateșe s-au apropiat la doar două goluri și au avut dublă superioritate numerică în ultimul miinut. Portarii României au avut o evoluție excelentă, fiind principalii responsabili pentru victoria finală.

Meciuri directe Croația – România  Handbal Feminin

Meciul România – Croația de la Bistrița este cel mai recent duel direct. Naționala noastră a controlat partida respectivă în majoritatea timpului, diferența fiind în special la nivelul portarilor.

Pe lângă jocul de miercuri, cele două echipe s-au mai duelat în 2020, într-un meci câștigat de Croația cu 25-20.  Alte partide oficiale s-au disputant în 2016 și 2011, fiecare dintre cele două echipe reușind un succes.

Concluzii – Pariuri Croația – România

Croația – România este un meci în care gazdele au șanse bune să ne învingă, chiar dacă în tur naționala noastră a controlat jocul. Florentin Pera are la dispoziție o generație tânără, care a jucat din elan în primele 45 de minute de la Bistrița. Lucrurile vor sta cu totul altfel în deplasare, pe terenul unei echip care în ultimii ani nu s-a făcut de râs pe plan european.

Dacă ți-a plăcut cum am analizat meciul Croația – România te așteptăm pentru și mai multe ponturi! Multă baftă și succes la pariuri!

Alte ponturi utile: