Tipuri de pariuri

tipuri de pariuri online

Peste 250 de miliarde de dolari investesc anual jucătorii în diferitele tipuri de pariuri online. Şi acest lucru pentru că pariurile reprezintă pe lângă o modalitate de distracţie şi un sport ce poate deveni rentabil dacă reuşeşti să înţelegi cotele şi probabilitatea implicită, într-un cuvânt strategia jocului. Respectând regulile jocului nu ai cum să te înşeli, astfel că toate aceste lucruri pot conduce, fără îndoială, la profit.

Mai înainte de a aduce în discuţie diferitele tipuri de pariuri online ar trebui să cunoşti câteva lucruri esenţiale pentru a face cele mai bune alegeri în materie de pariuri sportive.

Fie că vei ajunge la una dintre cele mai renumite case de pariuri din Las Vegas, fie te vei folosi de o casă de pariuri locală sau de variantele online, poţi face mulţi bani, pariind.

Dintre cele mai renumite case de pariuri online, amintim Bovada, Mybookie.ag, Betonline, TopBet. Aşa că mai înainte de a te aventura în joc, ar fi bine să încerci să observi cât mai multe lucruri despre casa de pariuri la care ai hotărât să joci şi astfel să alegi cea mai bună soluţie. Este indicat să ai în vedere şi să citeşti cât mai multe lucruri despre companie, promoţii şi oportunităţile oferite de casa de pariuri, dar şi despre opţiunile de plată. În plus, atunci când ești un amator al pariurilor sportive, ai putea accesa toate acele informaţii prezente pe site-ul casei de pariuri care să îți ofere indicaţii cu privire la modul în care poți paria, explicându-ți pas cu pas întreaga strategie de pariuri online. În plus, nu miza niciodată sume mari, încă de la început întrucât ai putea pierde mult. Este bine să ai în vedere mize mici, iar atunci când ai înțeles complet atât strategia de pariuri, cât și acele tipuri de pariuri online care te avantajează poți trece la pasul următor și crește miza, iar în acest mod și șansele de profit vor putea fi mai mari. Și foarte important este să încerci să nu mizezi toate economiile tale întrucât pariul estimează șansa de câștig, nefiind o certitudine.

Iată mai jos câteva tipuri de pariuri, dintre cele mai populare:

În prezent, trei tipuri de pariuri online sunt extrem de cunoscute: Moneyline, spread-urile de puncte și totalurile (peste/sub).

Moneyline

Acesta este cel mai popular tip de pariuri online sportive. Mai exact, vei miza pe echipa care va câștiga meciul respectiv. Deși acest tip de pariuri poate fi întâlnit pentru meciuri azi de hochei și baseball, el nu poate fi găsit pentru baschet sau fotbal, două sporturi foarte populare.

Pentru a avea mai multe șanse de câștig, ar fi indicat să înțelegeți cât mai bine cotele de pariuri online americane, întotdeauna exprimate prin numere întregi, pozitive sau negative. De exemplu, la o cotă de -180, veți plăti 180 de dolari și veți primi un câștig de 100 de dolari. La o cotă de 160, veți plăti 100 dolari și veți primi din câștig 160 de dolari.

Point Spread Bets

Acestea sunt alte tipuri de pariuri online cunoscute. Au fost inventate în anul 1940 de Charles K. McNeil, un cunoscut profesor de matematică din Chicago. Aceste tipuri de pariuri implementate de el au fost aduse la cunoștință publicului într-o lucrare de-a sa. Acest tip de pariuri este unul foarte popular, folosindu-se pentru fotbal, tenis, hokei și baschet.

Aceste pariuri Point Spread reușesc să creeze egalitate între concurenții unui sport, chiar și atunci când jucătorii de pariuri online ar putea anticipa cu ușurință rezultatele meciului, numai privind către cotele inițiale. Spre exemplu, la atletism un competitor favorit îi lasă celuilalt un răgaz de 10 minute pentru a se afla pe poziție de egalitate. Ca atare, pariurile de tip spread doresc să creeze șanse cât de cât egale între cei doi competitori.

De exemplu, un meci are întotdeauna o echipă favorită. Astfel, mai mult ca sigur jucătorii de pariuri online vor miza pe acea echipă, cu cele mai multe șanse de câștig. În acest caz, intervin pariurile Point Spread. Este clar că echipa va câștiga, însă care va fi diferența? Mai exact, cu câte puncte se va departaja echipa favorită de cea despre care se cunoaște că va pierde?

De exemplu, urmează o competiție între două echipe cunoscute – Cleveland Cavaliers și Golden State Warriors. Ultimii sunt favoriți, iar spread-ul este stabilit la -3.5.

De exemplu, vom paria 100 dolari pe Cleveland la cota de 1,68. Profitul va fi de 168-100=68, atunci când echipa va câștiga sau nu va pierde la mai mult de 3 puncte. Dacă Cleveland a pierdut la 2 puncte, atunci pariul nu este câștigător. La fel se întâmplă și dacă a pierdut la 10 puncte distanță.

Totalurile de puncte

Aceste tipuri de pariuri online sunt foarte ușor de înțeles. Ele fac referire la numărul total de puncte marcate de ambele echipe. Ca atare, punctele vor fi peste sau sub pariurile postate.

De exemplu, la un meci cunoscut de fotbal, pariul ar putea avea cota de 2,2 pentru acea variantă ca numărul de goluri marcate să depășescă 2,5. În cazul în care rezultatul este un număr întreg, atunci ar putea exista ceva neclarități. De exemplu, la un pariu peste/sub dacă totulul este de 35, atunci s-ar putea opta pentru returnarea mizei.

A învăța aceste tipuri de pariuri online sportive reprezintă un lucru important pentru orice jucător. Cu cât va cunoaște mai bine strategia acestora, dar și modul în care funcționează va putea folosi mize mai mari, astfel încât profitul să fie pe măsura așteptărilor.