Surprize în a 6-a zi la Cupa Mondială!

surprize campionatul mondial rusia 2018Meciurile din a șasea zi de la Campionatul Mondial din Rusia au fost unele așa cum ne așteptam foarte spectaculoase și pline de suspans. Cu siguranță iubitorii fotbalului nu s-au desprins din fața micului ecran deoarece au avut ce vedea de la marii jucătorii ce s-au luptat pentru minge.

Ziua a început așa cum ne-am obișnuit la ora 15:00 cu un meci pe care îl așteptam cu interes. Columbia vs Japonia a deschis ziua fotbalistică de ieri. Speram să vedem o echipă a Columbiei care se ridică la nivelul lotului și un joc pe măsură din partea lor. Fără James Rodriguez în primul 11 Columbia a început cum nu se poate mai rău meciul și turneul, luând cartonaș roșu după un henț în careu și penalty dictat pentru Japonia. A transformat Kagawa și deja se contura o mare surpriză iar pariorii își puneau probleme pentru biletul zilei. Chiar dacă pe finalul primei reprize sud-americanii au egalat prin Quintero, japonezii au controlat a doua repriză și au marcat golul victoriei prin Osaka. După părerea mea este a doua cea mai mare surpriză de la acest mondial după înfrângerea Germaniei în fața Mexicului, dar după aspectul jocului asiaticii meritau cele trei puncte.

Polonia vs Senegal o altă supriză a zilei de ieri. Senegal s-a impus tot cu scorul de 2-1. Africanii nu le-au dat nici o șansă polonezilor. Ei au arătat o organizare defensivă foarte bună iar atacanții au fructificat fiecare ocazie pe care au avut-o. Senegalezii au avut 100% procentaj la eficacitate deoarece au marcat două goluri din două șuturi. În prima repriză polonezul Cionek a înscris în propria poartă pentru ca apoi Niang, să facă 2-0 după un gol destul de controversat. Pentru polonezi Krychowiak a redus din diferență dar a fost mult prea târziu. Polonia nu a fost deloc naționala care ne dădea nouă o lecție de fotbal pe Arena Națională. Vedem cum calculele grupei H au fost date peste cap victoriile echipelor care nu aveau așa mari șanse la începutul competiției.

Rusia, aseară și-a continuat marșul spre optimile de finală. Victoria rușilor a încheiat conturile pentru egipteni și practic în ultima etapă vor disputa doar un meci de palmares contra celor din Arabia Saudită. După 0-0 la pauză Rusia a început ca din tun a doua repriză și a încheiat practic socotelile grupei. Până la final au reușit să marcheze și egiptenii dar doar o singură dată. Rusia a impresionat la acest mondial și este priam națională calificată în optimile de finală. Acolo va înfrunta una dintre reprezentantele Spaniei sau Portugaliei. Astăzi vom asista la noi meciuri foarte interesante și așteptăm să vedem care echipe ne vor mai furniza surprize?