Strategii de joc la pariuri sportive

Atracţia pentru pariurile sportive nu ar trebui să mai reprezinte ceva ieşit din comun, având în vedere ascensiunea pe care au luat-o în ultima vreme casele şi site-urile specializate în aşa ceva. O mulţime de sporturi şi infinite posibilităţi de pariere ne fac cu ochiul la fiecare pas, câtă vreme competiţiile pe care putem să efectuăm pariuri sportive se desfăşoară la orice oră din zi şi din noapte, pe tot mapamondul.

Prin urmare, pentru iubitorii de sport, încercarea norocului la pariuri sportive nu poate fi decât o prelungire a unei pasiuni, care, cu o doză bună de inspiraţie şi cu puţin noroc poate fi şi generatoare de beneficii financiare. Ca în orice domeniu însă, lipsa informaţiilor necesare şi lăsarea la mâna sorţii poate reprezenta o sabie cu două tăişuri, care de cele mai multe ori duce la eşec.

De aceea, înainte de a intra în sediul unei case de pariuri sportive ori de a paria online, ar fi bine să ne stabilim o strategie de joc. Altfel, banii pe care credem noi că i-am investit la sigur în baza flerului nostru personal s-ar putea pierde definitiv. Mai mult, continuarea jocului în lipsa unei minime informări cu privire la sistemele de pariere ne poate aduce pierderi incomensurabile, ajungând ca din jucători ocazionali să devenim doar simpli cotizanţi la bugetul şi fondul de câştiguri al caselor de pariuri sportive.

În cele ce urmează, vă vom prezenta însă câteva sfaturi menite să vă ajute în îmbunătăţirea ratei de câştig şi să începeţi să faceţi bani cu o investiţie minimă la pariuri sportive.

Parierea împotriva curentului

Una dintre modalităţile prin care puteţi obţine o cotă bună la pariuri sportive este să jucaţi împotriva marii majorităţi a publicului, aceasta fiind folosită inclusiv de jucători cu experienţă. Prin urmare, dacă toată lumea vă spune să pariaţi pe o anumită echipă, pe motiv că aceasta ar avea cele mai mari şanse, pur şi simplu, pariaţi pe echipa adversă.

Metoda este verificată, dovedindu-se că, pe termen lung, parierea împotriva publicului poate aduce o recuperare şi chiar o creştere consistentă a investiţiei în pariuri sportive. Strategia a suferit totuşi suişuri şi coborâşuri în ultimii ani. Astfel, urmând orbeşte această strategie la toate meciurile, mulţi jucători au dat-o în bară. Alţii, au pariat pe echipa mai slab cotată, creând un anumit curent, după care au revenit şi au paria pe echipa adversă, recuperându-şi investiţia. Astfel, dacă la o casă de pariuri cineva pariază o sumă mare pe echipa gazdă, se poate forţa o oarecare reacţie pe piaţă în acest sens.

Mai apoi, pariind o sumă dublă sau triplă pe echipa pe care o doresc de fapt, pot obţine o cotă cu 1,5 sau două puncte mai mare decât în mod obişnuit. Este oarecum asemănător ca la bursă, asemenea mişcări pe piaţă putând aduce câştiguri substanţiale şi la pariuri sportive. Scopul acestor plasamente nu fac decât să rentabilizeze liniile majore de joc. Prin urmare, rămâne la latitudinea noastră dacă jucăm alături de public sau împotriva curentului.

Citește și articolele din pagina Învață pentru mai multe ghiduri de joc!