ten hag
Andrei ReF
21 aprilie 2022

Erik ten Hag la Manchester United. De ce și ce schimbări urmează?

5/5 - (7 votes)

United a anunțat oficial numirea lui Ten Hag la cârma echipei, lucru știut în lumea fotbalului de aproximativ o săptămână, oficialii echipei așteptând doar unda verde din partea omologilor de la Ajax pentru a face această mutare oficială.

Ten Hag a ales să dea curs ofertei venite din partea diavolilor roșii și o să o antreneze pe Manchester United până în 2025, olandezul având opțiunea de a prelungi pe încă un sezon.

Ajax primește 2 milioane de euro în schimbul managerului său, aceasta fiind clauza de reziliere din contractul lui Ten Hag.

De ce Erik ten Hag?

John Murtough, directorul lui United, a declarat că:

”În ultimii 4 ani la Ajax, Erik (ten Hag – n.r.) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai de succes antrenori din Europa, recunoscut pentru stilul său de joc atractiv și ofensiv dar și pentru dedicarea sa către tinerii jucători.”

Unul dintre factorii decisivi a fost determinarea arătată de antrenorul batav care a venit cu o viziune pe termen lung pentru a aduce gruparea de pe Old Trafford la un nivel de joc competitiv.

Olandezul a cerut încă din primele întâlniri cu oficialii lui United o perioadă contractuală mai lungă pentru a avea timp să reconstruiască în toate compartimentele echipei. ten Hag a insistat de asemenea să aibă ultimul cuvânt când este vorba de transferurile care o să fie efectuate atât timp cât el este manager.

Cu cine vine Ten Hag la Manchester?

Antrenorul lui Ajax se pregătește să o preia pe Manchester United, dar un vine singur. Din echipa tehnică a acestuia ar urma să facă parte și Mitchell van der Gaag, care urmează să fie numit manager asistent, aceeași poziție ca cea pe care o ocupă în prezent la Ajax Amsterdam.

Nu doar oameni din staff ar putea să-l urmeze pe Ten Hag. Managerul din Țările de Jos dorește să îl aducă cu el la Manchester pe atacantul brazilian Anthony. Acesta a participat la 22 de goluri în acest sezon (12 goluri și 10 pase de gol). Sud-americanul este cotat la 35 de milioane de euro. Suma de transfer poate fi o piedică în acest moment, lăncierii cerând aproximativ 60 de milioane de euro în schimbul acestuia.

Cine ar urma să plece de la United?

Actual antrenor al diavolilor roșii, germanul Ralf Rangnick, a anunțat o adevărată revoluție ce o să aibă loc în vară în lotul lui Manchester United. El a declarat că ”Va fi o reconstrucție aici. 6, 7, poate 10 jucători noi o să fie aduși.”

Pe lista plecărilor de la United ar fi deja 12 jucători:

 • Paul Pogba
 • Jesse Lingard
 • Edinson Cavani
 • Nemanja Matic
 • Juan Mata
 • Lee Grant
 • Marcus Rashford
 • Anthony Martial
 • Aaron-Wan Bissaka
 • Eric Bailly
 • Phil Jones
 • Alex Telles

Cei 12 fotbaliști sunt cotați împreună la peste 200 de milioane de euro. Bani ar urma să fie investiți de Ten Hag în reconstrucția echipei începând cu perioada de mercato din vară.

Erik ten Hag despre numirea sa la cârma lui Manchester United

”Este o mare onoare să fiu numit manager al lui Man. United, sunt foarte încântat. Știu istoria acestui club mare și pasiunea fanilor și sunt foarte determinat să dezvolt o echipă capabilă să livreze succesul pe care ei îl merită.”

Va reuși ten Hag marele reviriment? Până atunci, să vedem ce va face noua sa echipă în meciul Arsenal – Manchester United, foarte important în lupta pentru Liga Campionilor! Vezi și alte știri din sport pe site!