gaz metan
Razvan Branca
9 iulie 2021

Gaz Metan Mediaş – Lot şi perspective pentru noul sezon

Gaz Metan Mediaş se află la startul unui nou sezon în Liga 1. Mediaş nu este o echipă de top din Liga 1, întrucât nici resursele financiare şi nici calitatea jucătorilor nu îi permit acest lucru. Jucătorii de valoare sunt greu de ţinut şi, în general, Gazul cedează fotbaliștii care se remarcă destul de uşor.

Chiar şi în aceste condiţii, cu un buget destul de redus, Gazul tot reuşeşte să se menţină în Liga 1. În general se îndreaptă spre jucători cu pretenţii salariale mai reduse sau liberi de contract. Dar chiar şi asa, în ultima perioadă Gaz Metan este una dintre constantele Ligii 1. Nu se luptă pentru Europa, dar nici nu retrogradează.

Am analizat pentru tine toate echipele din Liga 1, pentru ca tu să ai o imagine completă înainte de startul sezonului. Acum a venit rândul celor de la Gaz Metan Mediaş. O să aflăm împreună care sunt planurile Gazului pentru noul sezon şi cum anticipăm noi că se vor descurca.

Antrenor confirmat – Mihai Teja

Mihai Teja va mai continua un sezon pe banca Gazului. El are un merit foarte mare pentru faptul că echipa încă se află în Liga 1, deoarece puţini antrenori ar fi reuşit să pregătească echipa în condiţiile în care o face el. Este unul dintre cei mai respectaţi antrenori, datorită pasiunii şi respectului ce îl arată pentru meserie.

Teja este la al doilea mandat pe banca Gazului. În general pe la echipele pe la care a trecut a rezistat cam un sezon, dar Gazul poate fi echipa ce se pliază pe stilul lui. În general, Gazul nu schimbă foarte des antrenorii aşa că sunt perspective ca Teja să rămână întreaga stagiune viitoare.

Transferuri Gaz Metan Mediaş pentru sezonul 2021 – 2022

Aşa cum ne-a obişnuit în precedentele perioade de transferuri, cei de la Gaz Metan Mediaş nu realizează foarte multe transferuri. Mereu se gândesc la partea financiară şi este foarte bine că nu se întind mai mult decât le permite bugetul. Medieşenii şi-au păstrat relaţiile în Portugalia cu scouterii, reuşind să aducă o serie de jucători din acea ţară.

Achiziţiile verii pentru Gaz Metan Mediaş

  • Octavian Vâlceanu – A fost adus pentru a suplini absenţa lui Răzvan Pleşca. Vâlceanu este un portar bun ce poate asigura mulţi ani poarta Gazului. După ce a ajuns la Academica Clinceni, unde a jucat în ultimele 3 stagiuni, acum el a ales să-și continue cariera la Mediaș, unde are șanse mai mari de a apăra constant.
  • Răzvan Grădinaru – După ce o perioadă foarte lungă a fost în lotul FCSB-ului şi a trecut pe la Concordia și Viitorul, acum a ajuns la Gaz Metan Mediaş. El speră să îşi poată relansa cariera şi să revină pe o pantă ascendentă.
  • Mihai Dobrescu – Este un fundaş în vârstă de 28 de ani care a fost adus pentru a întări banda stângă. În ultimele 3 sezoane a jucat pentru Academica Clinceni, evoluând în 119 partide.
  • Ioan Filip – Jucător cu ștate vechi în Liga 1. El a câştigat chiar şi un titlu de campion în România pe când evolua la Oţelul Galaţi. A mai trecut pe la Dinamo şi Viitorul. Acum Gazul l-a transferat de la U Cluj, din liga secundă.

Filiera portugheză lovește din nou

  • Patricio Matricardi –Fundașul central în vârstă de 27 de ani a fost adus de la Hermannstadt. Avantajul său este că este familiarizat cu campionatul şi nu mai are nevoie de perioadă de adaptare.
  • Christian Irobiso – atacant ce impresionează prin forţa fizică, având o înălțime de 1.90 m. El nu are în CV echipe cu nume foarte mare, dar ceea ce este foarte important este că are meciuri în picioare în ultima vreme.
  • Felix Mathaus – mijlocaş defensiv în vârstă de 26 de ani ce vine din Portugalia. El a fost în lotul celor de la Chaves, dar nu a reuşit să debuteze pentru acea echipă.
  • Diogo Izata – Jucător portughez care avea un viitor foarte frumos în faţa. El a evoluat pentru echipele de juniori ale celor de la Porto şi Benfica. Închizătorul de 24 ani a jucat ultima dată în a doua ligă lusitană.

Un alt transfer în care cei de la Gaz Metan Mediaş îşi pun mari speranţe este cel al lui Lixandru. A fost transferat de la echipa a doua a FCSB-ului. Gaz a reuşit să îl legitimeze şi pe Paul Paţurcă în această vară, și el trecut prin curtea celor de la Clinceni.

Lot Gaz Metan 2021 – Plecări de la echipa ardeleană

Aşa cum era de aşteptat, Gazul s-a despărţit de o serie de jucători. Unii nu au mai putut fi ţinuţi deoarece au primit oferte din altă parte şi au ales să se transfere pe bani mai mulţi, iar alţii nu au dat randamentul dorit.

Lista jucătorilor care au decis să plece de la Mediaş în această vară îi cuprinde pe: Larie, Horşia, Butean, Diogo Valente, Ze Manuel, Sambu și Baco. Această vară a însemnat şi sfârșitul carierei de jucător pentru Răzvan Pleşca. Fotbalistul a ales să se retragă. În plus, există șanse foarte mari ca revelația Ronaldo Deaconu să plece și el înainte de debutul noului sezon de Liga 1.

Posibil prim 11 pentru Gaz Metan Mediaş

În prima rundă Gazul va avea meci contra celor de la CS Mioveni. Nu este neapărat un început greu de program Liga 1 şi, dacă sunt atenţi, jucătorii îşi pot atribui cele 3 puncte. În a doua rundă urmează un test adevărat deoarece vor da piept cu Farul Constanţa.

La ora de start a primului meci o posibilă formulă de start a Gazului ar putea arăta în felul următor

Vâlceanu – Moura, Horj, Yuri, Dobrescu – Horșia, Filip, Lixandru, Grădinaru – Morar, Irobiso.

Este posibil ca formula de start a Gazului să se mai schimbe până la primul meci deoarece perioada de transferuri nu s-a încheiat.

Jucători de urmărit

Pentru acest sezon Gaz Metan a ales să ofere şansa jucătorilor tineri. Faţă de sezoanele trecute au ales să-și întinerească echipa cu jucători ce pot face diferenţa pe termen lung, chiar dacă acum este posibil să nu obţină rezultatele scontate.

Un jucător pe care noi îl vedem în formă pentru acest sezon este Vlad Morar. Este un jucător foarte tehnic, dar de câteva sezoane a rămas dator cu ceea ce înseamnă performanţe. Acum anticipăm că va face un sezon foarte bun.

Lot Gaz Metan Sezonul 2021 / 2022

UPDATE/ Iată cum arată lotul echipei ardelene după încheierea perioadei de mercato:

Portari: Octavian Vâlceanu, Alexandru Buzbuchi, Andrei Cristea.

Fundași: Gabriel De Moura, Yuri, Cristian Avram, Mihai Dobrescu, Patricio Matricardi, Răzvan Horj, Mihai Velisar, Mathaus.

Mijlocași: Ioan Filip, Diogo Izata, Mihai Lixandru, Răzvan Trif, Francisco Junior, Ronaldo Deaconu, Ramon Gașpar, Ovidiu Horșia, Răzvan Grădinaru, Roberto Romeo, Nasser Chamed, Raul Șteau, Bryan Alceus.

Atacanți: Christian Irobiso, Luis Nițu, Tomas Smola, Dragoș Iancu, Vlad Morar, Adama Sarr.

Concluzii

Pentru acest sezon, obiectivul celor de la Gaz Metan Mediaș este salvarea de la retrogradare. Ei nu au făcut investiţii foarte mari în jucători, astfel că nu pot cere foarte multe lucruri. Pretenţiile apar când se investesc bani mulţi.

Aşa cum am mai spus, medieşenii nu au ieşit în evidenţă, dar nici nu au retrogradat. Aproape în fiecare sezon au luptat să evite retrogradarea, dar datorită experienţei au reuşit să se menţină.

Sperăm că în urma acestei analize ţi-ai făcut o părere reală asupra şanselor Gazului de a spera la ceva. Noi credem că şi în acest sezon se vor afla în play-out, în lupta pentru evitarea retrogradării. Depinde foarte mult și de cum va arăta lotul echipei mai ales după pauza de iarnă.

BET-uri.ro îţi pune zi de zi la dispoziţie cele mai interesante pariuri pentru ca tu să le adaugi pe biletul zilei. Ai foarte multe secţiuni ale site-ului pe care le poţi accesa şi să afli informaţii preţioase. Spor(t) la pariuri inspirate!