Riscuri şi câştiguri la pariuri sportive

Când au apărut pariurile sportive? Cine le-a inventat? Cum au apărut? Ce riscuri si castiguri pariuri sportive  există ? E greu să răspundem la toate aceste întrebări deoarece, adevărul este că nimeni nu ne poate spune răspunsul cu exactitate. Există dovezi ce ne arată că existau un fel de case de pariuri sportive încă din Roma antică. Unii istorici mai vorbesc despre pariuri pe curse de care în Grecia antică sau chiar şi în Egipt. Din câte ştim, pariurile şi-ar putea găsi baza chiar şi înainte de aceste vremuri dar bănuim că nu vom afla niciodată cu exactitate.

Există motive să credem că oamenii au început să parieze pe rezultatul sporturilor încă de când competiţiile au apărut. Dar indiferent de când toate acestea s-au întâmplat, un lucru este cert, acela că în ziua de astăzi, pariurile sunt o industrie înfloritoare prin care circulă miliarde de dolari anual.

Riscuri si castiguri pariuri sportive

Există anumite motive pentru care oamenii se bucură de pariuri sportive şi pentru care acestea au devenit atât de populare. Dar odată cu popularitatea lor, fără dubiu că apar şi riscurile pe care acestea le implică. Unul din motivele pentru care oamenii pariază este pentru că ocupaţia în sine este una distractivă şi care ne ocupă timpul liber. Atâta timp cât oricum urmărim un sport anume, de ce să nu şi pariem pe el?

Un alt motiv este acela că prin distracţia aferentă practicii, putem să câştigăm şi sume de bani considerabile. Însă trebuie să nu ne lăsăm înşelaţi şi să fim foarte atenţi şi la riscurile pe care le presupune. La fel de bine putem ajunge fără să ne dăm seama să pariem prea mult şi să ne pierdem banii.

Riscuri pariuri sportive

Principalul risc la pariurile sportive este destul de evident. Pariatul implică plasarea de bani reali şi întotdeauna există riscul de a pierde acei bani. Chiar şi atunci când pariem pe rezultate ce par foarte sigure, există o şansă să pierdem. Sporturile sunt în realitate foarte imprevizibile. Rezultatele improbabile nu numai că sunt posibile ba chiar se întâmplă destul de des astfel de situaţii. Am putea aminti o grămadă de exemple de astfel de evenimente sportive unde imposibilul s-a produs însă nu ne-am mai opri din scris.

Nu există un pariu sigur. Într-adevăr unele pariuri sunt mai probabile să câştige decât altele dar niciodată nu există o şansă garantată de reuşită. Fiecare pariu în parte poartă un risc. Această n-ar trebui să fie o surpriză, având în vedere faptul că până la urmă pariurile sunt un joc de noroc. Şi ca la orice joc de noroc, se pierde uneori.

Un alt dezavantaj îl reprezintă faptul că pariem împotriva casei. Este un fapt foarte bine cunoscut că toate casele de pariuri îşi fixează singure cotele şi acesta le oferă din start avantajul. Din cauza aceasta este foarte dificil să ajungem să scoatem bani pe termen lung. Chiar dacă mai câştigăm câte un bilet din când în când, la pariuri sportive, puţin sunt cei care chiar reuşesc să câştige bani constant. În realitate, majoritatea pariorilor pierd bani pe perioade mai mari de timp, chiar dacă nu realizează acest lucru din cauza alternanţei dintre câştiguri şi eşecuri.

Pe latura psihologică, putem vorbi despre alte 2 efecte negative. Unul dintre ele este reprezentat de faptul că la pariuri sportive, atunci când pierdem ni se pot declanşa o serie de emoţii negative. Stările de nervozitate şi irascibilitate sunt comune pentru cei ce pierd sume importante de bani. Iar un al 2-lea risc îl reprezintă dependenţa. Cam asta e tot ce trebuie să știi legat de partea întunecată din riscuri si castiguri pariuri sportive  .

Castiguri pariuri sportive

Continuăm analiza legata de riscuri si castiguri pariuri sportive cu partea frumoasă a lucrurilor.

Un prim avantaj despre care putem vorbi este şi cel mai evident, câştigarea banilor. Şansa de a câştigă bani le va surande oricând oamenilor. Cui nu îi place să câştige bani? La fel cum toate formele de jocuri de noroc implică riscuri, acestea implică şi câştiguri.

Ce este atât de atractiv la pariuri sportive faţă de alte jocuri de noroc? Răspunsul este faptul că acesta nu este 100% un joc bazat pe noroc. Aici intervine experienţă şi pregătirea în domeniu a fiecărei persoane. Cu o strategie bine pusă la punct putem chiar ajunge să câştigăm bani constant din pariuri.

Distracţia este un alt avantaj al acestui hobby. Foarte puţini pariori câştigă într-adevăr bani din pariuri sportive online şi acest lucru se întâmplă mai ales şi pentru că puţini încearcă sau nu destul de tare, cel puţin. Sună ciudat, nu? Adevărul este că mulţi oameni pariază doar ca activitate recreaţională. Aceştia se bucură oricum de sporturile pe care le urmăresc iar parierea nu face decât ca ei să urmărească aceste sporturi cu şi mai mare pasiune. Aceştia sunt conştienţi că pe termen lung vor pierde bani însă nu îi deranjează. Îl percep că pe costul plătit pentru satisfacţia de a urmări evenimentele sportive. Aceştia sunt fericiţi atâta timp cât găsesc plăcere în aceste lucruri.

Cam acestea sunt informatiile legate de riscuri si castiguri pariuri sportive.