Real Madrid – Espanyol

Sâmbătă de la ora 17:15 Realul primeşte pe Bernabeu vizita catalanilor de la Espanyol. Aflaţi în fotoliul de lider al clasamentului, galacticii sunt favoriţi pentru a câştiga primul titlu de campioană după cinci ani. Gruparea blanco are două jocuri mai puţine şi un punct în plus faţă de rivalii de pe locul doi, FC Barcelona. Dacă Realul îşi va câştiga restanţele, pot pune o distanţă de şapte puncte între ei şi rivala de moarte. Cu doar 15 etape rămase din Primera Division, o asemenea diferenţă s-ar putea dovedi decisivă.

Echipa lui Zidane pare că şi-a revenit după şocul eliminării din Cupă împotriva Celtei Vigo. Realul are trei victorii consecutive în campionat, iar în Champions League i-au învins categoric pe italienii de la Napoli cu 3-1. Atacul madrilenilor este într-o formă bună, reuşind să înscrie câte trei goluri în ultimele trei partide disputate. Galacticii îşi vor dori să profite de haosul din tabăra Barcelonei după dezastrul european de la Paris şi să adune cât mai multe puncte în această perioadă.

Oaspeţii de la Espanyol se află la jumătatea clasamentului, ocupând în prezent locul nouă. Echipa lui Quique Sanches Flores traversează un sezon decent, dar fără speranţe la vreo calificare europeană. Catalanii au trei victorii în ultimele cinci meciuri din campionat. Ei au pierdut acasă etapa trecută împotriva lui Real Sociedad cu scorul de 2-1.

De-a lungul istoriei, cele două echipe s-au întâlnit de 171 de ori. Madrilenii au câştigat de 101 ori, în timp ce Espanyol are 36 de victorii. Cei doi antrenori s-au mai întâlnit o singură dată, partida terminându-se cu victoria lui Zidane.

Real Madrid este favorita certă a întâlnirii, atât prin prisma poziţiilor din clasament cât şi a istoriei. Quique Sanches Flores este un antrenor cunoscut pentru un stil de fotbal plăcut, dar această echipă a lui Espanyol nu pare pregătită să oprească galopul Realului către titlu.