PSG – FC Barcelona

Marţi seara spectacolul Ligii Campionilor se întoarce cu faza optimilor de finală. Meciul serii este fără îndoială cel care se va disputa la Paris între PSG şi catalanii de la Barcelona. Poate cel mai puternic duel din această fază a competiţiei, meciul va aduna pe teren vedete ale fotbalul ce însumează mult peste 1.2 miliarde de euro ca valoare de piaţă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în trecut de nouă ori, catalanii triumfând de patru ori, în timp ce parizienii au doar două victorii. În ultimele sezoane de Champions League, meciurile directe dintre PSG şi Barcelona au produs un spectacol admirabil. Cele mai recente şase dueluri directe între cele două echipe au produs 21 de goluri, o medie impresionantă de 3.5 reuşite pe meci.

Ambele echipe se află în poziţii similare în campionatele interne. Atât PSG cât şi Barcelona ocupă în prezent poziţia secundă în clasament, fiind într-o luptă acerbă pentru titlul de campioană naţională. În Franţa, Monaco este liderul clasamentului având un avans de 3 puncte înainte parizienilor. Barcelona se află într-o situaţie mai delicată, fiind la un singur punct în spatele galacticilor de la Real Madrid, însă echipa din capitala Spaniei are două meciuri mai puţin jucate. În acest moment al sezonului, trofeul Champions League pare mai uşor de obţinut decât campionatul pentru echipa lui Luis Enrique. Totodată, catalanii vor fi cu siguranţă foarte dornici să smulgă trofeul din curtea rivalilor de la Real Madrid.

Antrenorii celor două echipe au uşoare probleme de lot înaintea partidei de marţi. Turcul Unai Emery nu va putea conta pe Pastore din cauza unei accidentări, în timp ce Thiago Motta este suspendat. Luis Enrique nu îi va avea la dispoziţie pe Mascherano, Arda Turan şi Vidal, toţi trei fiind accidentaţi.

Casele de pariuri o dau ca favorită pe Barcelona. Puterea ofensivă a trioului Messi, Suarez, Neymar pare suficientă pentru a trece de o apărare a PSG-ului ce pare într-o perioadă de tranziţie. Barcelona a marcat 20 de goluri în cele şase meciuri din faza grupelor. Catalanii au câştigat o grupă din care a mai făcut parte şi Manchester City-ul lui Pep Guardiola, Borussia Mönchengladbach şi Celtic. PSG s-a calificat în optimile de finală dintr-o grupă câştigată de Arsenal şi din care au mai făcut parte Ludogorets şi FC Basel.