Amănunte ascunse în realizarea de ponturi pariuri sportive

Este de la sine înţeles faptul că, atunci când dorim să pariem pe un meci, nu este de ajuns să ne bazăm doar pe fler şi pe noroc. Acestea au rolul lor în predicţia unui anume rezultat, însă, de cele mai multe ori, avem nevoie şi de alte informaţii, care să ne facă misiunea mai uşoară. Aici intervin statisticile, datele tehnice despre o anumită echipă şi, nu în ultimul rând, celebrele rubrici de ponturi pariuri sportive, pe care le putem găsi fie pe forumuri, fie pe site-urile de specialitate.

Luând-o cu începutul, ar trebui să ne stabilim extrem de clar o strategie de joc, prin care să stabilim pe ce anume pariem și ce ponturi pariuri sportive urmărim. Dacă mergem pe câştigătoarea unui meci de fotbal, de genul unui pariu „1 X 2”, ar trebui să avem în vedere mai multe criterii în alcătuirea de ponturi pariuri sportive. Primul indiciu care ne vine în minte în acest caz este poziţia fiecărei echipe în clasament. În acest caz, de obicei echipa mai bine clasată porneşte ca favorită, dat fiind că poziţia în clasament, mai ales după ce au trecut etape bune din campionat, reflectă valoarea lotului şi performanţele acestuia. Pe de altă parte însă, atunci când vorbim despre ponturi pariuri sportive, clasamentul nu este definitoriu în indicarea echipei câştigătoare. Adevăraţii cunoscători de ponturi pariuri sportive ştiu că un rol foarte important îl are forma în care se află o echipă, atât fizică, dar şi psihică.

Moralul bate clasamentul

Astfel, atunci când o echipă vine după mai multe meciuri jucate în cupele europene, se poate să fie puţin extenuată, iar forma arătată pe teren, indiferent că se află acasă ori în deplasare, să nu fie cea mai bună. Mai apoi, contează mult moralul unei echipe. În cazul în care echipa cotată cu şanse mai mici, plasată pe un loc inferior în clasament, vine după două sau trei victorii consecutive, aceasta ar putea deveni favorită la victorie chiar şi atunci când joacă în deplasare, fiindcă prezintă un moral mai bun. Iar în ponturi pariuri sportive, moralul unei echipe bate locul în clasament.

Dacă este să analizăm locul de desfășurare al partidei, atunci vom constata că unele echipe joacă mai bine acasă, iar altele sunt mai motivate în deplasare.

Acasă ori în deplasare?

Deşi unii spun că o echipă bună, mai bine clasată în clasament şi cu performanțe în cupele europene, joacă bine indiferent că se află acasă ori în deplasare, realitatea a demonstrat că lucrurile stau puţin diferit. Astfel, la o simplă consultare a statisticilor, vom descoperi că sunt echipe care au serii întregi de înfrângeri în deplasare, fiind însă favorite atunci când joacă acasă. La fel de bine, putem constata că o echipă joacă extraordinar de degajat în deplasare, în vreme ce meciurile de acasă sunt mai echilibrate. Nu pot fi găsite întotdeauna explicaţii la aceste lucruri, aşa încât statisticile pot suplini în acest caz rolul de ponturi pariuri sportive.

Nu în ultimul rând, vorbim despre miza jocului, întrucât una este să avem un meci simplu de etapă, la început de campionat, şi alta este un meci de departajare, care poate face diferenţa între câştigarea titlului sau retrogradarea într-un eşalon inferior. În acest caz, miza jocului este definitorie pentru întocmirea de ponturi pariuri sportive.