Osasuna – Real Madrid

Sâmbătă seara Real Madrid se deplasează la Osasuna pentru meciul cu echipa locală. Duelul pune faţă în faţă două echipe aflate la polii opuşi ai clasamentului. Realul lui Zidane conduce Primera Division, având un avantaj de un punct şi două meciuri mai puţin jucate în faţa urmăritorilor de la Barcelona. La capătul celălalt al clasamentului, lanterna roşie Osasuna a reuşit să adune doar zece puncte în primele 21 de etape. Cel mai îngrijorător aspect pentru echipa lui Petar Vasiljevic este că ei au reuşit o singură victorie în acest sezon, şi aceasta venită într-un meci din deplasare. Acasă Osasuna a obţinut doar patru puncte din patru egaluri, fiind învinşi de alte şapte ori.

Osasuna are cea mai permeabilă defensivă din prima ligă spaniolă, încasând 46 de goluri – o medie de 2.2 primite pe meci. De partea cealaltă Realul are al doilea cel mai potent atac din campionat, cu 51 de goluri marcate în 19 meciuri – aproape 2.7 goluri pe meci.

Istoria este de partea grupării din capitala Spaniei. Din precedentele 75 de întâlniri directe, echipa blanco a câştigat 46 de meciuri şi a remizat în 16. Meciul tur disputat pe stadionul „Santiago Bernabeu” s-a încheiat cu scorul de 5-2 pentru Real. Osasuna este unul dintre adversarii preferaţi ai starului portughez al Realului, Cristiano Ronaldo. Şeptarul Madridului a marcat de 11 ori în cele 11 meciuri pe care le-a jucat împotriva Osasunei.

Meciul din această etapa este unul pe care nici o echipă nu-şi permite să-l piardă. Situaţia disperată a Osasunei face ca fiecare punct pus în joc să devină unul vital, în timp ce goana madrilenilor către titlu nu poate încetini pe terenul ultimei clasate. Zinedine Zidane va forţa cu siguranţă victoria, în ciuda absenţilor Gareth Bale, Luka Modric şi Carvajal.