Manchester United – St Etienne

Duelul serii din Europa League va avea loc pe Old Trafford între Manchester United şi Saint Etienne. Englezii sunt fără îndoială cea mai renumită echipă aflată în competiţie şi sunt principalii favoriţi la câştigarea trofeului. Restul echipelor aflate în a doua competiţie europeană pur şi simplu nu pot să pună pe teren o echipă cu jucători precum Pogba, Zlatan Ibrahimovici, Mata sau Martial.

Echipa lui Morinho s-a calificat în faza eliminatorie a competiţiei de pe locul doi dintr-o grupă câştigată de Fenerbahce şi din care au mai făcut parte Feyenoord şi Zorya. Deşi nu a aliniat în fiecare meci cel mai bune 11, Manchester are cea mai bună defensivă din Europa League, primind doar patru goluri în faza grupelor. Aflaţi într-o luptă crâncenă în Premier League pentru locurile de Champions League, diavolii roşii nu vor pune prioritate maximă pe meciurile europene din acest sezon, cel puţin până în fazele terminale ale competiţiei. Este cunoscută cultura britanică care prioritizează campionatul intern – Premier League fiind cel mai bogat campionat din lume. O eventuală calificare în Champions League sezonul viitor ar aduce mai mulţi bani clubului decât un triumf în acest sezon de Europa League.

Francezii de la St Etienne au ajuns în această fază a Europa League după ce au câştigat o grupă în care i-au avut ca adversari pe Anderlecht, Mainz şi Gabala. Pe plan intern, echipa lui Christophe Galtier încearcă o nouă calificare în Europa League. În prezent ei ocupă locul cinci, la un singur punct în spatele lui Lyon, echipă ce se află pe locul de EL. Francezii au o defensivă foarte solidă, având a doua cea mai bună apărare în campionat, în timp ce în Europa au primit doar 5 goluri în meciurile din grupă.

Fără îndoială că diavolii roşii sunt favoriţi atât în meciul de joi seara cât şi pentru calificarea din această dublă manşă. Saint Etienne însă nu va fi cu siguranţă un adversar uşor. Francezii este posibil să aibă o foame mai mare de victorie decât Manchester United, o echipă ce nu pare 100% investită în această competiţie.