Manchester City – Tottenham

Derby-ul etapei din Anglia are loc sâmbătă seara de la ora 19.30 între Manchester City şi Tottenham. Echipa lui Pep Guardiola traversează o perioadă dificilă a sezonului. Etapa trecută au suferit cea mai drastică înfrângere din acest sezon, pierzând categoric 0-4 în deplasare la Everton. Nu doar scorul nu a arătat bine pentru cetăţeni, toată prestaţia echipei şi maniera de joc a lăsat de dorit. City a părut o echipă care s-a dat bătută, fără putere de luptă. Guardiola se află la un punct crucial al sezonului, momentan fiind în afara locurilor de Champions League. Manchester City trebuie să obţină curând o serie de rezultate pozitive pentru a reintra în lupta pentru titlu.

De partea cealaltă, Tottenham traversează poate cea mai bună perioadă de formă de când a venit Pochettino la echipă. Cu 8 victorii în ultimele 10 etape, londonezii au reuşit să urce până pe locul doi. Echipa lui Pochettino are cea mai bună defensivă din Premier League, primind doar 14 goluri în 21 de etape. Vedeta din atacul londonezilor, Harry Kane şi-a regăsit pofta de gol, marcând un hat-trick etapa trecută împotriva lui West Brom. Kane are 13 reuşite în acest sezon, cu una mai puţin decât golgheterii campionatului Diego Costa, Ibrahimovici şi Alexis Sanchez. Tânărul Dele Alli se bucură de un sezon extraordinar, marcând în ultimele meciuri mai mult decât tot anul trecut. Englezul a fost talsimanul lui Tottenham în atac, reuşind 10 goluri şi două pase decisive în acest an.

Meciul este unul deschis oricărui rezultat, ambele echipe fiind în cursa pentru un loc de Champions League. Ambele cluburi au mare nevoie de puncte. Guardiola nu-şi mai poate permite să piardă puncte, mai ales în meciurile de acasă. Tottenham vrea să câştige pentru a putea menţine presiunea la titlu. Ne putem aştepta la o partidă în care se va marca mult, ambele echipe preferă un stil ofensiv de fotbal.