Liverpool – Tottenham

Sâmbătă seara de la ora 19.30 are loc derbyul etapei din Premier League. Tottehamul lui Pochettino se deplasează la Liverpool pe Anfield pentru şocul etapei. Meciul este un duel la cel mai înalt nivel al clasamentului. Tottenham ocupă înaintea etapei un loc doi care le oferă mari speranţe pentru un sezon excelent. Echipa lui Klopp aleargă după un loc de Champions League, ocupând în prezent locul cinci.

Liverpool traversează o perioadă nefastă în campionat, în ultimele cinci meciuri reuşind să înregistreze doar trei egaluri. Cormoranii au suferit o înfrângere surpirză etapa trecută, fiind învinşi la Hull cu 2-0. Jocul prestat de echipa lui Klopp este principalul motiv de îngrijorare, Liverpool pare la acest început de an o echipă obosită şi fără ambiţie. Deşi cormoranii marchează aproape meci de meci, defensiva este punctul slab al echipei. Liverpool a încasat nouă goluri în ultimele cinci meciuri de Premier League, aproape două pe meci.

Tottenham este în formă în acest sezon de Premier League. Deşi prestaţia din Champions League a fost dezamăgitoare, londonezii fiind eliminaţi din faza grupelor, Pochettino pare să compenseze printr-un parcurs foarte puternic în campionat. Tottenham a pierdut doar două meciuri în primele 24 de etape, primind doar 16 goluri. Pochettino a reuşit să creeze cea mai bună defensivă din prima ligă engleză.

În acest sezon pe Anfield, Liverpool a înregistrat 7 victorii, 3 egaluri şi o înfrângere. Au primit 11 goluri, exact unul pe meci. Tottenham este o echipă care a adunat 18 puncte în 12 meciuri departe de casă, reuşind patru victorii şi şase egaluri.

Acesta va fi al patrulea duel dintre Klopp şi Pochettino. Germanul are o victorie asupra argentinianului, celelalte trei meciuri fiind terminate la egalitate. Dacă ţinem cont de forma de moment a celor două echipe, londonezii par echipa mai puternică. Liverpool vor avea mult de muncă şi vor trebui să-şi îmbunătăţească jocul dacă îşi doresc să câştige cele trei puncte.