Juventus – Lazio

Duminică de la ora 13.30 are loc derbyul etapei în Seria A, între campioana Juventus şi rivalii de la Lazio. Un meci clasic în fotbalul italian, această înfruntare a produs de-a lungul timpului multe dueluri încinse. Campioana ultimilor 5 ani, echipa lui Allegri este în căutarea celui de-al 6-lea titlu consecutiv.  La finalul turului de campionat, Juventus se află în fruntea clasamentului. Ei au un singur punct peste ocupanta locului doi AS Roma, dar bianco- nerii au şi un meci mai puţin jucat. Lazio traversează o perioadă bună de formă, reuşind 7 victorii din ultimele 10 meciuri din Serie A. Bianco- celeştii au strâns 40 de puncte în 20 de etape, ocupând locul 4. Trupa lui Simone Inzaghi poate spera la un loc final pe podium, loc ce i-ar califica pe laziali în Champions League.

Golgheterul lui Lazio, Ciro Immobile va fi indisponibil pentru meciul de duminică din cauza unei accidentări, în timp ce Lulic ratează partidă din cauza cumulului de cartonaşe galbene. De partea cealaltă, Allegri nu-i va putea folosi pe Dani Alves, Alex Sandro şi Sturaro. Golgheterul alb-negrilor este argentinianul Gonzalu Higuain, care a marcat 13 goluri în acest sezon.

Forţa lui Juventus provine cu siguranţă de la apărarea excelentă pe care o au. Echipa lui Allegri a încasat doar 16 goluri în acest an competiţional, fiind cea mai bună defensivă din Serie A. Tripletă defensivă formată din Barzagli, Bonucci şi Chiellini este una dintre cele mai bune din istoria fotbalului italian.

Alb- negrii şi-au întrerupt etapa trecută o serie lungă de meciuri fără înfrângere. Juventus au pierdut deplasarea la Fiorentina cu scorul de 2-1. Acasă însă, echipa lui Allegri a adunat maximul de puncte până acum, zece victorii din zece partide. Misiunea lui Lazio va fi îngreunată şi de faptul că în deplasare ei au reuşit doar 15 puncte dintr-un maxim de 27.

Cele două echipe s-au întâlnit de-a lungul istoriei de 164 de ori. Juventus are avantajul la meciuri directe, având 85 de victorii de partea sa, în timp ce 40 de meciuri s-au încheiat remize. Cu avantajul istoriei şi al terenului propriu de partea sa, Juventus este favorita întâlnirii de duminică.