Concluziile celei de-a opta zile de la Mondial

concluzii meciuriZiua a opta de meci la Campionatul Mondial a fost una pe care o vom ține minte mult timp atât noi cât și fanii echipelor implicate. Șocul zilei a venit la înfrângerea Argentinei cu 3-0 în fața Croației. Totuși nu trebuie să uităm nici de celelalte meciuri care au fost și ele unele foarte interesante.

Ziua a început cu un meci interesant din grupa C, dar nu la nivelul celor care aveau să urmeze. Danemarca se putea mulțumi și cu un rezultat de egaliate în fața Australiei, meci care s-a terminat cu scorul de 1-1. Eriksen avea să marcheze în urma unei combinații superbe cu coechipierii.Australienii au egalat prin Jedinak din penalty pe finalul primei reprize după o decizie luată în urma consultării VAR-ului. Meciul avea să se termine cu scorul de 1-1 și practic danemarca avea să fie câștigătoarea deoarece este cu un pas în optimile de finală.

În meciul al doilea la centru în calitate de adversare aveau să se afle Franța și Peru. Peruanii au impresionat prin jocul foarte bun în primul meci contra celor din Danemarca. Chiar adcă au avut o posesie mai bună sud-americanii nu au putut nici în acest meci să facă diferența în favoarea lor. Cel care  a înscris pentru cocoși a fost Kylian Mbappe. Francezii sunt calificați în optimi deja și în ultimul meci au nevoie de doar o remiză cu Danemarca pentru a fii la finalul grupei pe prima poziție. Totuși Franța joacă mult prea defensiv pentru condiția ei și pentru jucătorii ofensivi pe care îi are.

Meciul care a încheiat ziua de ieri a fost partida dintre Croația și Argentina. Croația s-a impus cu un neverosimil 3-0 în care Argentina a avut foarte puține ocazii de a se impune. Acum Argentina se roagă ca Islanda să nu câștige cu Nigeria pentru a păstra șanse la optimi. Islanda nu trebuie să câștige cu Croația în ultima etapă, iar nu în ultimul rând pumele să învingă Nigeria. Sunt foarte multe evenimente de care Argentina depinde. Se pare că Jorge Sampaoli a fost total depășit de miza jocului de aseară. În cursul celei de-a doua reprize i-a introdus și pe Higuain, Dybala sau Pavon dar în rezultatul final vedem că nici unul dintre cei doi nu au reușit să facă diferența pe tabela de marcaj. Acest mondial ar fi unul prea sărac dacă am asista la eliminarea pumelor încă din faza grupelor dar vedem cum vor evolua lucrurile pe parcurs.