Chelsea – Arsenal

Premier League începe weekendul cu derby-ul etapei dintre Chelsea şi Arsenal. Albaştrii abordează partida de pe Stamford Bridge din postura de lider al clasamentului, având un avantaj de nouă puncte faţă de Arsenal care ocupă locul trei. Primul sezon al lui Antonio Conte la cârma lui Chelsea se dovedeşte a fi unul de bun augur, echipa practicând un fotbal de foarte bună calitate. Arsene Wenger are parte de încă un sezon marcat de prestaţii inconstante. Arsenal face meciuri bune de cele mai multe, dar poate pierde oricând puncte în cele mai neaşteptate situaţii. Înfrângerea suferită etapa trecută pe Emirates Stadium împotriva lui Watford este exemplul perfect.

Chelsea este o echipă redutabilă acasă, reuşind zece victorii în cele 11 partide jucate pe teren propriu. Echipa lui Arsene Wenger a înregistrat şase victorii şi trei remize în cele 11 meciuri disputate în deplasare în acest sezon. Totodată defensiva tunarilor a primit 12 goluri în partidele din deplasare, fapt care ar indica o posibilă slăbiciune în acest compartiment. Chelsea este o echipă care produce spectacol acasă, reuşind 30 de goluri în meciurile de pe teren propriu.

Albaştrii au o dorinţă de revanşă arzătoare împotriva lui Arsenal din cauza rezultatului meciului tur. Wenger a câştigat atunci cu 3-0 împotriva lui Conte, fiind cel mai dur scor împotriva lui Conte din cariera sa din Anglia. După acel meci antrenorul italian a schimbat tactica lui Chelsea, trecând la un sistem cu 3 fundaşi care până acum s-a dovedit a fi foarte eficient. Luând în considerare toate datele statistice şi forma de moment a echipelor, Chelsea este favorita derbyul Londrei de sâmbătă.