Ce trebuie să ştim despre o Casă de Pariuri

Exista o vreme în care conceptul de casă de pariuri era puţin exotic pentru români, care erau obişnuiţi cu clasica loterie naţională şi jocurile pe care aceasta deţinea monopol.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat radical, iar casele de pariuri au intrat puternic pe piaţa jocurilor de noroc din ţara noastră. Astfel, aproape că nu mai există cartier în care să nu vezi una sau două sigle ale unor case de pariuri, care te îmbie să le calci pragul în speranţa unor câştiguri ameţitoare. Până la a ajunge însă la sume colosale de bani, ar trebui să ştim câte ceva despre casa de pariuri şi modul în care funcţionează aceasta.

În primul rând, nu trebuie confundată o agenţie de pariuri cu o casă de pariuri, prima fiind de fapt o filială sau un punct de lucru pentru casa de pariuri. Mai apoi, mulţi îşi pun întrebarea cât câştigă o casă de pariuri şi dacă nu există riscul ca aceasta să fie falimentată de numărul mare de câştiguri în cazul unui eveniment cu final previzibil. Este o întrebare pentru novicii jocurilor de noroc, întrucât o casă de pariuri are posibilitatea de a stabili singură cota pe care o oferă pentru un anumit eveniment. Iar în funcţie de cote şi de miza depusă, se stabileşte şi câştigul.

O afacere profitabilă

Este câştigul nelimitat la casa de pariuri? Da şi nu prea. De obicei, casele de pariuri, cel puţin cele care au filiala în ţara noastră, fixează un anumit plafon pentru câştigurile oferite. Astfel, dacă vă gândiţi să pariaţi o sumă consistentă în speranţa că o veţi multiplica tot de atâtea ori cât a ieşit cota biletului jucat, atunci vă puteţi înşela. De obicei, acest plafon este afişat pe site-ul sau chiar în regulamentul de funcţionare al fiecărei case de pariuri, pe care ar trebui să îl găsim inclusiv la punctele de lucru. Prin urmare, dacă ne uităm puţin în jur, la sumedenia de agenţii de pariuri deschise în ultima perioadă, ne putem da seama că acestea nu merg în pierdere. Cât priveşte profiturile, acestea depind şi de numărul de clienţi pe care îi atrage, de seriozitatea operatorilor şi, mai ales, de promptitudinea şi uşurinţa cu care se fac plăţile în cazul ridicării unui câştig. Un alt lucru la care ar trebui să fim atenţi atunci când mergem să depunem bani la o agenţie de cartier este licenţierea. În lipsa acesteia, vă puteţi trezi cu probleme atunci când va trebui să vă ridicaţi banii. Mai mult, trebuie să aveţi siguranţa că impozitul pe care operatorul îl reţine deja în momentul efectuării plății este virat în contul autorităţii fiscale. Este, aşadar, o problemă de legalitate, pe care trebuie să o respecte atât agenţia sau casa de pariuri, cât şi dumneavoastră, ca jucător.

Îndepliniţi condiţiile de vârstă pentru a călca pragul unei case de pariuri? Ei bine, dacă din faţa calculatorului vă puteţi gândi că puteţi înşela vigilenţa casei de pariuri, trebuie să ştiţi că accesul persoanelor sub 18 ani în incinta agenţiilor de pariuri în fizic este interzisă. Cel puţin, nu veţi fi lăsat să pariaţi sau să jucaţi la aparatele de jocuri de noroc puse la dispoziţie. Din nou, problema apare în momentul ridicării câştigului, de care nu vă veţi putea bucura dacă nu dovediţi vârsta legală pentru acest lucru.