Grupa E: Brazilia vs Costa Rica

Recomandarea noastră: 1

Brazilia vs Costa-Rica
Brazilia - Costa Rica
1
1.20
X
7.10
2
19.50

Ne apropiem de jumătatea fazei grupelor la Cupa Mondială și deja se cunoaște destinul a două echipe. În grupa A, Rusia s-a calificat după victoria cu 3 la 1 în fața Egiptului. Aceștia din urmă vor pleca acasă după meciul de onoare, pe care îl vor disputa în fața Arabiei Saudite. În grupa E, despre care vorbim în cele ce urmează, lucrurile sunt departe de a fi clarificate. Pe primul loc nu se află, cum ne-am fi așteptat, Brazilia, ci o altă Brazilie. Serbia a fost supranumită la un moment dat Brazilia Europei. Sârbii conduc grupa E, datorită golului fantastic reușit de fundașul lui AS Roma, Aleksandar Kolarov. Pe locul al doilea se află la egalitate Elveția și Brazilia, în timp ce Costa Rica este cenușăreasa grupei cu zero puncte. Brazilia vs Costa Rica e un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe. Pronosticul nostru este 1, victoria sud-americanilor.

Brazilia vs Costa Rica, un meci decisiv

Meciul se joacă vineri, 22 iunie, de la ora 3 PM, ora României, pe stadionul Zenit Arena din Sankt Petersburg. Cele două echipe s-au întâlnit de șapte ori din 1990 și până în prezent. Brazilia a câștigat de șase ori, singura victorie a echipe reprezentând zona fotbalistică CONCACAF (The Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) a fost obținută la o competiție minoră în 2011. Este vorba de Jocurile Pan-Americane. După cum se poate vedea, raportul de forțe este  disproporționat, astfel că Brazilia vs Costa Rica este un meci cu un rezultat destul de așteptat. E timpul să rămâi conectat la pariurile Cupei Mondiale din Rusia.  Bucură-te de fiecare secundă de spectacol.

Brazilia vs Costa Rica, momentul adevărului pentru Seleção

Sunt echipe la această Cupă Mondială, care au rămas datoare fanilor, după niște prestații mai degrabă modeste în prima etapă a grupelor. Printre ele se numără Germania, Spania, Argentina, dar și Brazilia. Echipa antrenată de Adenor Leonardo Bacchi (Tite) a obținut doar un rezultat de egalitate în fața Elveției. Antrenorul, care a mai pregătit anterior echipe precum Corinthians, Juventude și Sport Club Internacional, a aliniat pe Rostov Arena o echipă ofensivă în modulul 1-4-2-3-1. Alisson de la Roma a fost în poartă, în timp ce linia defensivă a fost formată din Marcelo (Real Madrid), Miranda (Inter), Thiago Silva (PSG) și din Danilo (Manchester City).

Rivalii Paulinho (Barcelona) și Casemiro (Real Madrid) au asigurat spatele celor patru oameni ofensivi. William (Chelsea), Coutinho (Barcelona), Neymar (PSG) l-au sprijinit pe unicul vârf pur, Gabriel Jesus de la Manchester City. Firmino, Fernandinho și Renato Augusto au intrat și ei pe parcurs.

Te mai întrebi ce vei paria la meciul Brazilia vs Costa Rica? Avem pentru tine mai multe opțiuni. Uitându-ne pe statistica sud-americanilor din partida cu Elveția, punem observa că echipa lui Tite a avut posesia 54% din timp. De asemenea, Seleção a beneficiat de 19 lovituri libere, care au rămas însă fără un rezultat palpabil. Mai mult, brazilienii au avut o acuratețe a paselor de aproape 90%. Cu toate acestea, defensiva din care au făcut parte Manuel Akanji (Dortmund), Fabian Schar (Deportivo La Coruña), Ricardo Rodriguez (Milan) și Stephan Lichtsteiner (viitorul jucător al lui Arsenal Londra) a fost aproape impenetrabilă.

Nu credem că va fi și cazul Costa Ricăi, brazilienii având un atac remarcabil. Ce antrenor nu și-ar dori să poată alege dintre Neymar, Gabriel Jesus, Douglas Costa, Taison, Firmino, Coutinho, Willian și Fred? Brazilia vs Costa Rica va fi un regal fotbalistic.

Costa Rica și participările la Cupa Mondială

Naționala din Costa Rica se află la a cincea Cupă Mondială din istorie, bifând cinci din ultimele opt turnee finale și cele mai recente două consecutive. Încă de la prima participare, Italia 1990, Coasta Rica a trecut de faza grupelor, ajungând până în optimi. Atunci, costaricanii s-au clasat pe locul al doilea într-o grupă câștigată (tot) de Brazilia și din care mai făceau parte Scoția și Suedia. Cehoslovacia învingea Costa Rica în optimi, oprind statul din America Centrală din aventura italiană.

Performanța Costa Ricăi la Cupa Mondială urma să fie îmbunătățită în 2014 (Brazilia). Atunci, Bryan Ruiz și colegii tăi au ajuns în sferturi. Performanța e cu atât mai remarcabilă, cu cât Costa Rica câștiga o grupă din care mai făceau parte Uruguay, Italia și Anglia. Mai mult, în optimi treceau de Grecia, fiind eliminați de Olanda în sferturi. Oare se poate repeta povestea în Brazilia vs Costa Rica?

Surprizele națiunii din America Centrală nu s-au oprit nici în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018. În grupa finală din CONCACAF, Costa Rica s-a clasat a doua după Mexic. Această națională a contribuit și la lăsarea pe dinafară a echipei Statelor Unite ale Americii. Nici Honduras, națiunea care a mers la barajul intercontinental, nu a reușit să obțină biletele pentru Cupa Mondială din Rusia. Australia a gestionat mai bine barajul cu Honduras, calificându-se pentru turneul final.

Meciurile de pregătire ale Costa Ricăi nu au dat un răspuns clar în vederea șanselor pentru Cupa Mondială. Înfrângeri destul de clare cu Belgia, Anglia și Tunisia și victorii cu Scoția și Irlanda de Nord (3-0, cel mai bun rezultat din 2018). Înfrângerea cu Serbia din prima etapă a grupei E a diminuat foarte mult șansele de calificare ale echipei din zona CONCACAF. Oare Brazilia vs Costa Rica poate fi o afacere cu iz de Caraibe?

Lotul deplasat la Cupa Mondială din Rusia

Există câteva vedete în lotul antrenat de Óscar Ramírez. Dintre toți 23 se detașează clar portarul lui Real Madrid, Keylor Navas, dar și mijlocașul lui Sporting Lisabona și vedeta de la Cupa Mondială din 2014, Bryan Ruiz. Acesta este și căpitanul naționalei din Costa Rica. Alți jucători care evoluează în Europa sunt atacantul Joel Campbell la Betis Sevilla, fundașul Cristian Gamboa la Celtic Glasgow, dar și mijlocașul Celso Borges de la Deportivo La Coruña. Ce șanse au echipierii din America Centrală în fața Braziliei? Rămâne să aflăm.

Cum pariem la Brazilia vs Costa Rica

Deși un meci disproporționat, Brazilia vs Costa Rica are câteva variante interesante pentru pariorii dedicați ca tine. Un pariu de tipul pauză/final vine de la Unibet cu o cotă de 1.66 în cazul în care Brazilia va conduce și la pauză și la final. Un alt scenariu interesant ar putea fi Brazilia să câștige și să avem goluri marcate de ambele echipe. Unibet oferă 3.70 pentru acest market. Ce zici, marchează Gabriel Jesus două goluri? 5.50 e o cotă de nerefuzat în acest caz. Haide să celebrăm împreună Cupa Mondială din Rusia. Ce mai aștepți!