Bayern – Arsenal

Miercuri seara optimile Champions League ne propun un meci care în ultimele sezoane a devenit un clasic al competiţiei. Duelul dintre Bayern şi Arsenal s-a disputat în dublă manşă de trei ori în ultimele patru sezoane. De-a lungul timpului au avut loc zece meciuri directe între cele două echipe – germanii au câştigat cinci în timp ce englezii au doar trei victorii. Bayern este un fel de blestem pentru echipa lui Arsene Wenger, bavarezii eliminându-i de fiecare dată pe londonezi când s-au întâlnit în fazele superioare ale competiţiei.

Pe plan intern ambele echipe merg conform aşteptărilor. Bayern domină competiţia internă şi se pregăteşte pentru al cincelea titlu consecutiv. Echipa lui Carlo Ancelotti are un avantaj de şapte puncte în faţa celei mai apropiate urmăritoare, cu 14 etape înainte de finalul campionatului. În Premier League, Arsenal ocupă momentan locul patru, ultimul loc de Champions League. Tunarii duc o bătălie acerbă pentru locurile care duc în principala competiţie europeană. De la locul 6 la locul 2 diferenţa este de doar patru puncte, aşa că fiecare meci în campionat este vital pentru londonezi.

Bayern s-a calificat în această fază a competiţiei dintr-o grupă câştigată de Atletico Madrid şi din care au mai făcut parte Rostov şi olandezii de la PSV. Bavarezii au pierdut primul loc din grupă după ce au suferit o înfrângere surpriză în deplasarea de la Rostov. De partea cealaltă, Arsenalul lui Wenger a câştigat o grupă în care a jucat cu PSG, Ludogorets şi FC Basel. Ambele echipe au primit câte 6 goluri în faze grupelor. Pe plan ofensiv, englezii au marcat 18 goluri în cele şase meciuri din grupe în timp ce germanii au punctat doar de 14 ori.

Ambii antrenori se confruntă cu uşoare probleme de lot înaintea partidei de miercuri seara. Italianul Ancelotti nu va putea conta pe Boateng, Ribery şi Xabi Alonso, toţi trei fiind indisponibili din cauza accidentărilor. Wenger nu îi va putea avea pe teren pe Santi Cazorla, Ramsey şi Debuchy.

Deşi toate casele de pariuri o dau ca favorită certă pe Bayern, meciul va fi unul disputat. Wenger are cu siguranţă o mare dorinţă de revanşă în faţa nemţilor după ce a suferit o serie de eliminări în faţa lor. Arsenal este o echipă mai mult decât capabilă să învingă orice altă echipă a Europei într-o zi favorabilă.